marți, 11 ianuarie 2011

Primul Pas




Citesti despre tot felul de cursuri care sa te ajute sa fii mai bun , mai frumos,mai luminos,sa intelegi secretele universului, pe care apoi tu sa le aplici repede in viata ta si  sa  obtii tot ce iti doresti:sanatate,bani,iubire,faima.
Pe de alta parte sunt amenintarile ca totul va cadea in jurul tau si nu esti pregatit ,nu stii cine esti,nu stii cum sa faci,nu stii de ce.
Ai zice ca lumea e formata din maestri care stiu totul si , contra cost iti vor da si tie cate ceva  din  cunoasterea lor cat sa te poti descurca intr-o viata tot mai grea in care te zbati efectiv;din cei care stiu ca totul e spre dezastru si nimic  nu mai are rost,si orice ai vrea sa faci e sortit esecului(si oricat de putin ai crede si ei au argumente solide)deci si ei par a sti ceva, si, a treia categorie dar nu ultima , formata din cei  ca tine , care incearca (sau au incercat) si spre biserica,si spre un curs,,si pe la maestri,clarvazatori,ghicitoare,sa gaseasca o cale si chiar nu mai stiu ce sa creada si incotro s-o ia caci evenimentele vietii par sa-i dea de pereti ,de toti peretii.
Ba chiar ai spune ca putinele momente in care lucrurile au fost linistite ,au fost acelea in care nu ai mai cautat nimic pe nici o cale
Si, fireste,ar mai fi o categorie a acelora care nu stiu si nu le pasa .
Si chiar daca mai vad un film sau merg la biserica,ei bine ,e un trend,asta e,dar dincolo de asta nu e nimic.
Si pentru toti cei din a treia categorie am hotarat sa scriu exact in momentul in care eram convins ca nu am ce sa spun,ca nu mai era nimic de de spus care chiar sa insemne ceva,sau sa schimbe ceva sau sa ajute cumva pe cineva.
Pentru ca eu, am ajuns atat de jos incat chiar am aflat cate ceva,chiar vad lucrurile foarte diferit de cum le vedeam pana acum.
Asa ca am sa scriu din experienta,nu din carti,ca pana la urma toate cartile suna bine,au dreptate,dar ,nu stiu cum,exact la tine parca nu se aplica nimic.!
Sau oricum,nu exista ceva atat de efficient cat sa merite efortul.
Totusi,in muntii de maculatura,manipulare,batjocura,exista fiinte care au inteles cum stau lucrurile,s-au adaptat,s-au dezvoltat si incearca sa-i ajute si pe ceilalti sa treaca mai usor peste aceasta perioada.
Ei sunt maestrii  adevarati si cartile lor nu sunt pe standuri,sau in librarii desi ei scriu ,ei nu apar la televizor dar munca lor e neobosita,si cred eu,fara ei ,totul ar fi cu mult mai greu!
     Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu