marți, 21 iulie 2015

Programul parazit ''Eu pot singur''


Observ un program foarte puternic si hiperactiv mai ales in lumea oamenilor cu oarecare instruire spirituala.
Dupa cursuri,carti citite,intelegeri,purificari,apare un program parazit al egoului care se compara cu toti maestrii despre care crede ca a inteles cate ceva.
Are abilitatea de a privi lucrurile usor de deasupra,suficient cat sa inteleaga ca e ''special''.
A inteles mai bine,a citit mai mult,e ''cineva''.
Vede si analizeaza,judeca si demoleaza in minte,sau uneori in fata,pe oricine.
Se bazeaza pe o minte sceptica,dornica de adevar,curioasa si cercetatoare,analitica,clara in anumite momente,agera si puternica.
Hranit astfel,programul parazit devine tot mai puternic,se autofinanteaza  si e tot mai greu de inteles ce este cu adevarat.
Tine o parte a mintii blocata in ''foame'' de informatii,de oameni minunati si deosebiti,''speciali'',si dorinta permanenta de nou.
Are un freamat,un neastampar,o nerabdare in permanenta.
E unul dintre programele mentale parazite mai greu de vazut ,pentru ca este puternic,inteligent,spiritual,sofisticat,neinteles,elitist.Asa cum ai vrea sa fii.
Are discursul ametitor,logic,alambicat,rational , dar  despica totul sub pretextul de a ''intelege''.
Si cea mai importanta caracteristica este ideea pe care o induce,o creste si o mentine,ca poti si singur sa ajungi in Centrul tau.
Si ,fireste ,se bazeaza pe un adevar pentru ca orice ghidare si orice maestru te duce pana la poarta din tine unde te asteapta si te conduce,Maestrul Interior.
Dar accentuarea ideii de singur ,(singuratate),te duce la izolare,la inchiderea intr-o camaruta a  mintii,care se crede separata de intreg,departe de ceilalti.
Si astfel iti taie posibilitatea de a darui ceea ce ai primit,sau de a afla un raspuns de la Spiritul Sfant(cand il ceri) prin cineva din jurul tau.
Esti tot tu,dar aceasta reflectare,iti da posibilitatea sa nu te vezi singur si sa crezi ca ai ramas singur.
Acest aspect al egoului te face sa te simti singur si sa nu te vezi in ceilalti blocand compasiunea si iertarea fata de ei,cu intelegerea ca oriunde si in oricine,te vezi pe tine.
Acest program poate fi anulat prin lucrul cu  un grup ,intelegand prin asta doar o lectie impreuna de a aduce lumina atentiei in interior,acolo unde exista parametrul Adevarului.
Caci adevarul e in tine si il  simti cum vibreaza daca esti invatat asta,si esti atent,indiferent ce vezi sau auzi in exterior.In plus,alaturi de ceilalti iti poti corecta erorile din minte,caci ei nu sunt decat aspecte ale tale care se cer vindecate,iertate,acceptate si integrate.
Un program parazit este tot nimic.Nu este real cand il privesti in fata,cu sinceritate, si curaj,fara lupta.Divinitatea este in tine  si de cate ori Ii ceri,esti ghidat spre oameni,situatii,carti,intelegeri.
Dar niciodata ,in totalitate singur.
Caci ce e darul cel mai de pret daca nu poate fi daruit?
Stii ca esti in pace, cand esti in pace alaturi de fratele tau.
Pentru ca nu-l judeci,il ierti , il accepti si il iubesti asa cum e si te bucuri ca e acolo cu tine.
O parte din tine.
Multumesc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu