miercuri, 30 martie 2011

Intoarcerea Acasa




Aud tot mai des,despre persoane care merg cu evlavie in Tibet, sa afle secretele vietii,care practica tehnici stravechi pentru restabilirea sanatatii, a echilibrului interior si pentru intelegere.
Sunt absolut sigur  ca acolo este o cunoastere adevarata si extrem de valoroasa dar poate ca merita mai multa atentie si respect spatiul sacru unde nu intamplator ne-am nascut.
De aceea,nu stiu sa existe fructe,legume,seminte,mai benefice starii noastre de sanatate decat cele specifice locului natal, pentru ca avem ceva in comun cu acestea  ,o amprenta care ne recunoaste ,ne hraneste si ne vindeca.
Dincolo de toate tehnicile extraordinare de linistire interioara,daca ne uitam in spatiul romanesc,gasim isihasmul cu cea mai pura si simpla metoda de restabilire a echilibrului interior,de vindecare prin autosugestie si rugaciune isihasta cu respiratie anumita.
Aici, ar fi de spus ca exista calugari si preoti cu har,cultivati,eruditi chiar,si, daca s-ar fi vrut ,ar fi putut sa tina cursuri ,asa cum sunt atatea cursuri spirituale,si sa-i invete pe romani,sa le reaminteasca de fapt,tehnici simple,isihaste,de centrare,forta interioara,care sa ridice constiinta propriei valori si bucuria de a trai frumos si demn dupa legile de aur ale stramosilor .
Avem in acest loc de pe planeta numit Romania,tot ce avem nevoie ca sa fim bine hraniti,si sa-i hranim si pe altii,sa fim sanatosi,si sa-i ajutam si pe altii, sa fim plini de bucurie,harnicie si demnitate si sa fim un indemn si pentru altii.
Si cred cu tarie ca ne trebuie foarte putin ajutor pentru asta ! Si stiu ca vor iesi curand daca nu cumva au si iesit,invatatorii simpli si curati,pastratorii cunoasterii stramosilor nostri.                                                        Pentru noi si pentru cei care vor veni. 

Un comentariu:

  1. Sant de acord ca aici, acasa, in noi, gasim toate raspunsurile dar trebuie sa intelegem asta si daca nu stim trebuie sa platim scump
    pentru cunoastere .In India am inteles lucruri care daca stateam acasa la caldurica nu le intelegeam si am platit pentru asta.

    RăspundețiȘtergere