luni, 4 aprilie 2011

Intrebare despre Post

Am facut un studiu.Fara pretentia ca reprezinta altceva decat o parere personala si nimic mai mult.
Am tinut post.Niste ani.Am tinut si post negru.Am avut si hrana cruda o perioada si hrana lacto-vegetariana tot niste ani.
Ce vreau sa spun  cu asta,este ca am experimentat si stiu cum te simti si care sunt efectele fizice,psihice si spirituale.
Dar studiul se refera la preoti.Asa am aflat ca majoritatea covarsitoare sufera de diabet,adica o boala de nutritie in primul rand.
Cu care dintre ei vorbesti afli ca au diabet in diferite faze ,de obicei controlat destul de bine.
Asa ca am o intrebare.
Nu cumva,postul negru,sau chiar si postul obisnuit,dar mai ales postul negru,din cauza faptului ca nu a fost explicat,ca o lectie de sanatate,cum ca nu poti face asa ceva fara pregatirea  temeinica a organismului inainte si dupa,creaza de fapt un soc ducand la diabet ?
Corpul omenesc este proiectat sa se hraneasca.Atunci cand nu are, se adapteaza(de exemplu perioade de foamete,razboi).Dar nu cand se priveaza singur.
Mintea omului controleaza acest fenomen.Cand nu ai ce manca ,mintea stie si comanda tuturor organelor o adaptare la noile conditii,pentru supravietuire.
Cand omul are ce manca ,chiar din belsug,dar  i s-a spus ca fara post negru nu rezolva nu stiu ce problema(cotidiana),sau ca nu evolueaza spiritual,atunci tot mintea care stie ca in exterior lucrurile nu stau chiar asa,sufera producand suferinta diferitelor organe .
Ca o lectie de vointa ,sau in anumite situatii speciale,este ceva,si ca o practica permanenta(sau aproape) este altceva.
Tot asa,este necesar un echilibru alimentar,adica linia de mijloc.
Dar ce se intampla  cu toti aceia  carora li se recomanda de catre unii maestri  spirituali post negru?
Nu cumva se creaza campul favorabil unor epidemii nutritionale,gen diabet?
Sigur,problema e ampla si poate fi dscutata pe mai multe planuri,dar inca o data observ cum cineva traseaza o linie,si inainte de a ne gandi si singuri,si a ne ghida dupa semnalele propriului corp,am si pornit pe linia trasata cedand inca o data puterea noastra altora... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu